Beste geinteresseerde.

Ik verwelkom u op deze pagina. Na 27 jaar en vele twijfels ben ik eindelijk min of meer zover dat ik mijn 1978 GL Automatique met schuifdak, lederen interieur en weinig kilometers te koop aanbied.

Ik was destijds superverkocht aan mijn 504 TI Automatique (niet deze wagen) waar ik veel woon- en werkverkeer comfortabel mee aflegde, maar die op een gegeven moment helaas met veel gereutel de geest gaf wegens oververhitting. Wegens een drukke baan en weinig tijd kocht ik een heerlijke probleemloze 205 diesel op grijs kenteken. Na maanden vol gas snelwegplezier kwam uitzending naar Mexico in het vizier. Een auto mocht gratis mee in de ‘shipment’. Als 504 man moest natuurlijk niet de 205 mee, maar een 504 die ik toen nog halsoverkop moest kopen. Het werd deze fraaie pistache groene.

In de invoerregels stond oa dat er een officieel aankoopbewijs getoond moest kunnen worden. Dat had ik natuurlijk niet wegens particuliere aankoop, maar de plaatselijke Peugeot garage was zo vriendelijk om een document op te stellen op hun briefpapier waar op mijn verzoek nog alle stempels op gezet werden die ze in bezit hadden.

Vier jaar Mexico ging probleemloos. De 504 had een rustige tijd. We hadden immers ook nog een auto van de zaak…. Wel moesten we ieder jaar een voorruitsticker halen en de ‘wegenbelasting voldoen’. Na een uur in de rij staan keek de ambenaar dan vol aandacht naar het in het Nederlands opgesteld koopcontract en de vele stempels en gaf er dan – na betaling – weer voor een jaar zijn zegen aan.

In Mexico is er al nauwelijks mee gereden, laat staan bij terugkomst in Nederland. Wegens alle belevenissen en fijne herinneringen gaat het mij echt aan het hart om deze voiture door te geven, maar ze verdient het om meer op de weg te komen bij een eigenaar/esse die er meer meer doet dan ik, die haar wel ieder dag weer bewonder en de herinneringen koester, maar al jaren niet meer dan dat.

Betekent wel dat de wagen opnieuw ingevoerd moet worden, maar ze zal haar oorspronkelijke Nederlandse kenteken – 55-VZ-52 – behouden.

 

Enkele kengetallen:

Chassisnummer: A13-2958028
Datum gekentekend: 22 juni, 1978
Kilometerstand: 078579
Kleur: Vert Doré métallisé
Te bezichtigen in: Driebergen

Bellen met: nul6-tien-80-vierentachtig-69

Klik op een foto hieronder voor een vergrote weergave.

Nu u zover gekomen bent wilt u nog vast nog wel iets weten over de staat van de voiture voordat u de telefoon oppakt…..

De wagen staat er bij zoals op bovenstaande foto’s. Dus MET weinig kilometers, werkelijk prachtig interieur, schuifdak, gordels achterin, Kenwood radio cassette (uit Mexico).

Links achter het achterwiel onderaan kun je zien dat er een reparatie heeft plaatsgevonden waarbij glasvezel is gebruikt. Op het schuifdak zit een oppervlakkige roestplek. In het rechter voorscherm zit bovenop een heel klein (roest) gaatje. Onder de sierlijst rond het nummerbord achter zie je wat beginnende roestvorming. Het sleepcontact van de automatische fan is defect.

Verder moet eea aan vloeistoffen vervangen alsmede controle zan die zaken die controle behoeven na een langere periode van stilstand.

Allemaal te overzien dus.

Als ik zo de prijzen volg dan zitten deze wagens behoorlijk in de lift. Prijzen van van boven de 10.000 worden eerder regel dan uitzondering. Maar ik blijf bescheiden en heb liever een nieuwe eigenaar die er plezier aan gaat beleven !!

Dus: Scroll snel weer naar boven naar mijn telefoonnummer en bel voor een afspraak……..